18 Mayıs 2011 Çarşamba

Bi Cola




Blogun ikinci yazısının Bi Cola olması tamamen tesadüf, zira şu an Bi Cola içiyorum. Öncelikle şundan bahsedelim, Bi Cola nedir? Bi Cola, Cüneyt Zapsu'nun Bim'i devrettikten sonra rakip market olarak sıfırdan kurduğu a 101 marketlerinin kolasıdır. Bilen bilir, Bim'de de Le Cola vardı...

Bi Cola, illa ki Coca Cola ve Pepsi ile yarışmak için üretilmiş bir içecek değil. Hedef kitlesi dar gelirli insanlar, öğrenciler vs. diyebiliriz. Tabii buna Coca Cola ve Pepsi'yi günah sayıp içmeyenleri, Cola Turka'dan da hazzetmeyenleri de ekleyebilmek mümkün. Hedef kitlesinin sonucu olarak, Bi Cola'nın 330 ml'lik kutusunun şu anki fiyatı 50 kuruş. 1,5 litrelik şişesinin ise 1,15 tl. Bu fiyat nereden baksanız pahalı rakiplerine göre yarı yarıya daha ucuz olduğunu gösteriyor. 2,5 lt olanı da var ama fiyatını bilmiyorum açıkçası. Şu an uzun kırmızı Tekel 2000 ile birlikte tükettiğim Bi Cola için söyleyebileceklerim genelde olumlu şeyler..

Özellikle, aman abi ben Coca Cola'dan başkasını içmem diyenlerden değilseniz, 50 kuruşa üç aşağı beş yukarı yakın tatta bir içecek içmek çokta fena bir duygu değil. 5 tl'ye 10 kutu alıp buzdolabına stoklamak, hele ki yaklaşan yaz günleri için gayet mantıklı bana kalırsa. Öte yandan, güzellik sende değil, sana bakan gözdedir lafına pek aldırış etmeden; tasarımın doğrudan doğruya Coca Cola'dan çalıntı olduğunu da söylemek lazım. Uzaktan bakınca kesinlikle Coca Cola kutusundan ayırt edebilmek mümkün değil.

Öte yandan, Bi Cola'nın light versiyonu yok, Bi Portakal ve Bi Gazoz isimlerini taşıyan iki versiyonu daha var(hani reklamında Mazhar Alanson içiyordu) ancak deneme fırsatı bulabilmiş değilim.

Coca Cola ve Pepsi'yi bir yana bırakıp, asıl rakibi olan Le Cola ile kıyaslamak gerekirse Bi Cola'yı; normal kolası Le Cola'dan çok daha iyi diyebilirim. Yani lezzet olarak, prestijli markaların kolalarına daha yakın. Hatta Lig Tv'de sıkça reklamını gördüğümüz iğrenç kola markası, Chat Kola'dan kat be kat üstün. Light versiyonu olmadığı için, Le Cola light ile kıyaslama fırsatı bulamıyorum.

A 101, Bim tarzı marketlerin bu içecekleri, fason olarak ürettirdiğini de belirtmekte fayda var. Mesela Bim'in Le Porta'sı Ülker Çamlıca tesislerinde üretiliyordu. Bi Cola ve arkadaşları ise, "Sağlıklı Gıda Ürünleri bla bla Şirketleri" tarafından Celaliye, Silivri'de üretiliyor...

Nihayetinde, ben öğrenciyim ya da anlık ta olsa "param yok ama canım kola çekti" diyorsanız, içilebilecek bir ürün. İçin, içtirin...

2 yorum:

  1. Bi Cola şu an için Kristal Kola fabrikalarında üretiliyor. Kola üzerine kurulmuş en eski tesislerden Kristal kola. Oldukça başarılı.

    YanıtlaSil
  2. fhhjhhgxgfxrfgrstrstrs6rsyrsyfxytzrfzdt

    YanıtlaSil