10 Haziran 2011 Cuma

Macgal'da döner, sosisli, şakşuka



Şimdi de konumuz bir Bağcılar efsanesi. Macgal. Macgal büfe, Bağcılar caddesinde. Safa hastanesinin karşısında yer alır. Genel olarak Bağcılar mantığına oldukça ters bir mekandır. Bir bakıma Bağcılar'ın modernleşmesinde öncü kurum rolünü üstlenmiş olduğunu söylemek, zannediyorum ki abartı olmaz.

Macgal'ın asıl mevzusu sosislisidir. Macgal'ın sosislisini inanın bana en kral hot dog mekanında yiyemezsiniz. Öyle heinz marka ketçapa falan da gerek yok. Macgal'ın acı sosu, üstüne de ketçap yeterli. Fiyatı 1,75 tl. Goralı istersen 2 tl.

Macgal'ın ikinci mevzusu Tavuk döneridir. Tavuk döner artık yurdumuzda klişe olmuş durumda, bilen de bilmeyen de yapıyor ki aslında tavuktan yapılan döner ne derece dönerdir o da tartışılır. Ama Macgal farkını burda da yansıtıyor, adamlar canavar gibi döner yapıyorlar. Fiyat 1.75 tl. Kuru soğan ve yine Macgal'a has acı sosla tavsiye olunur.



Macgal'ın üçüncü mevzusu şakşuka'sıdır. Şakşuka patlıcandan yapılır. Domatesli patlıcan kızartması diyebiliriz. Ama evde yapsan böyle güzel olmuyor işte. Çok şahane bir kıvamda, nasıl tarif etsem patates püresi gibi. Patlıcan seviyorsan yiyeceksin. Yine acı sos ekleteceksin. Bazen biber koymuyorlar, onu da rica edeceksin; koyacaklar. Fiyatı 2 tl'dir. Tanıyorlarsa 1,5 tl'ye de verebilirler.


Macgal'ın birde ciğeri vardır. Ciğeri de güzeldir. Ama ciğer hususunda kimse bahçe büfenin eline su dökemeyeceği için pek üzerinde durmayacağım. İlla yiyeceğim dersen kuru soğan ve acı sos ikilisini unutma.

Hangisini yersen ye yanında Macgal'ın açık ayranını iç. 1 tl'dir. Bardağı da kocamandır.

Sevgilerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder