19 Mayıs 2011 Perşembe

Overrated: Sur Ocakbaşı

Dostum Fatih'in yazılarından sonra benim de bir şeyler yazmam gerektiğini hissettim ve sizlere son zamanların en overrated, bir zamanların underrated mekanlarından biri olan "Sur Ocakbaşı"ndan bahsedeceğim. Bu vesileyle de "Merhaba" demiş olalım.

Sur Ocakbaşı, bilmeyenler için söyleyelim Fatih'in Kadınlar Pazarı içerisinde yer alan birçok kebapçısından birisi. Buranın Fatih'in sınırlarını aşan üne kavuşmasına sağlayan iki şey bulunmakta. İlki karışık kebap olarak nitelendirebileceğimiz Sur Kebabı, ikincisi de irmik helvalı dondurma olarak tarif edebileceğimiz Sur Tatlısı.

Sur Kebap

Sur Kebabı, yuvarlak tepsi içerisinde bulgur pilavı, adana, et şiş, tavuk şiş, ezme, soğan, kızartılmış domates ve kırmızı lahana şeklinde sunulmaktadır. Çok yiyen bir kişi için (bknz: biz) bile bir porsiyonu yeterlidir diyebilirim.Kişi sayısına göre ortaya bir tepsi şeklinde de alabilmeniz mümkün. Özellikle bayan ve az yiyen arkadaşlarınızla gittiğinizde 3 kişilik bir grup için 2.5 porsiyon ortaya idealdir. Gelelim asıl Sur Kebabı geçmişte underrated günümüzde overrated yapan hadiseye. Şunu diyebilirim ki tat açısından artık Sur Kebap size öyle ekstrem bir şey sunmaz. Evet doyarsınız, şişersiniz (ki şişmenizi sağlayan temel şeyde bolca bulgur pilavıdır) ama 17 TL'ye kesinlikle bu kebaptan daha lezzetlisini bulabilirsiniz. Burası bu kadar popüler olmadan evvel tat açısından bu kadar standartlaşmamıştı ve bu kadar bilinen bir yer olmadığı için daha az müşteriye daha iyi tat sunabiliyordu. Ama giderseniz görebileceğiniz gibi artık oturulacak yer bulmanın mümkün olmadığı bir yer olduğu ve zamanla yarışmak durumunda oldukları için eski kalitesinde kebaplar hazırlayamadıkları bir gerçek.
Sur Tatlısı

Gelelim Sur Tatlısı'na. Doyurucu Sur Kebabı yenildikten sonra 2 kişiye 1 porsiyon şeklinde önerebileceğim bu tatlı Sur Ocakbaşı'nın belki de değişmeyen ender lezzetlerinden. İrmik helvasının altına konulmuş vanilyalı dondurmasıyla, özellikle yazın sıcak havalarda çok seveceğiniz bir tatlı olabilir.

Bunun dışında dikkat çekebileceğim en büyük sorun servisin kalitesizliği. Özellikle garson diye çalışan arkadaşların biraz daha kibar ve yontulmuş olması gerekiyor. Bunla ilgili en güzel??? aklımda kalan anı da ablamın yarıdan az kalan kolasına garsonun kolayı tutup "İçicen mi?" demesidir. Evet Sur Kebap bu kadar samimidir, evde annenizden ve babanızdan bulamayacağınız samimiyeti bu arkadaşlardan bulabilirsiniz. Servis kalitesinde bu kibarlıklarının yanı sıra yavaşlıkta büyük bir problem. Bunda da en büyük etken tabi ki de yoğun müşteri sayısı.


Kelle başı bir porsiyon sur kebabı, sur tatlısı ve bir kola alarak 25 TL'ye çıkabileceğiniz bu mekana yolunuz eğer Fatih'e düşerse ve de hiç gitmediyseniz deneme amaçlı olarak gitmenizi öneririm. Eğer ki 25 TL çok birader şöyle daha hesaplı yerler yok mu derseniz, bizi okumaya devam edin. Hade kalın sağlıcakla

1 yorum:

  1. Arkadaşlar hiç tavsiye etmeyeceğim tamamen kazıklanacağınız hizmetten faydalanamayacağızız bir mekandır., mekana gittiğimde mönüde gördüğüm dolgun gözüken saç kavurmadan sipariş ettim koca sacda bir avuç kavurma geldi yarısından fazlası ise biber ve domatesti ve ayrıca hesaplar çok ağır YEDİĞİNİZ YEMEĞE YAKIŞMIYOR, içtiğimiz bir bardak çaydan bile para aldılar en süprizi isae masaya gelen içmediğimiz suları bile hesaba eklemişler., tabiki suları içmedik dedim., genç arkadaşın dediği, AGBİ MASAYA GELDİ İÇMESENDE YAZIYOGG :))

    YanıtlaSil